Een jeugdtrainer en een assistent verzorgen zowat iedere zaterdagvoormiddag geleide en vrije jeugdtrainingen, het hele jaar door. Jongens en meisjes van 6 tot 18 jaar zijn, zonder onderscheid, welkom.

JAARLIJKS LIDGELD (2017-2018)
- 100 euro voor spelers geboren in 2005 of later
- 125 euro voor spelers geboren in 2003 of 2004
- 150 euro voor spelers geboren in 2002 of vroeger
Hierbij zijn een T-shirt en twee kaarten voor het jaarlijks eetfestijn inbegrepen, evenals deelname aan de provinciale jeugdcompetitie van september tot april (indien gewenst), de club- en de zomerkampioenschappen. De eerste 3 trainingen zijn, bij wijze van kennismaking, gratis en vrijblijvend.

Onze jeugdvoorzitter, Claudio Deroma, zorgt voor de omkadering en is elke zaterdag aanwezig. Hij heeft een attest 'aspirant-initiator jeugdtrainer', is actief competitielid en in het dagelijkse leven leraar in het middelbaar onderwijs.

TRAININGEN
De trainingen worden verzorgd door Anatoliy Braun, in een vorig leven nog nationaal coach van de heren- en damesploeg tafeltennis van Kazachstan geweest, en door de jeugdvoorzitter.

Om 9u00 stipt starten we. De tafels worden gezet en de spieren en gewrichten opgewarmd, waarna de spelers in 2 groepen worden verdeeld: beginnelingen en gevorderden.
In een eerste fase oefenen de beginnelingen per twee aan elke tafel een andere basishouding, -beweging en -slag in. Aan een ervan geeft trainer Anatoliy individuele training waarbij de (ingeoefende) basisslagen worden uitgediept in combinatie-oefeningen. Om de 15-20 minuten schuiven de deelnemers een tafel verder. Intussen kunnen de gevorderden ofwel vrij ofwel met technische fiches trainen.
Om 10u10 houden we 10 minuten pauze. De beginnelingen mogen stoppen indien ze dit willen en indien ze door hun ouders afgehaald worden of van hen toestemming hebben om te stoppen.
Na de pauze is het de beurt aan de gevorderden om op dezelfde manier complexere slagen (topspin, rug - en voorhand, blokken,...) en opslagen te oefenen. De nog aanwezige beginnelingen kunnen vrij spelen.
Om 11u20 houden we opnieuw 10 minuten pauze om vervolgens wedstrijdjes te spelen, om opgedane technieken toe te passen in een spelsituatie, een tegen een, of in dubbeltornooitjes, waarbij een beginneling en een gevorderde samen een ploeg vormen, of met wisselende tegenstrevers (keizertafel). En er is ook plaats voor ludiekere vormen van tafeltennis, zoals pong ping, lange tafel, met de andere hand spelen,...
Om 11u50 ruimen we op en sluiten we af met enkele stretch- en spierversterkende oefeningen, tot het einde van de training, om 12u00.

COMPETITIE
Spelers die reeds enige ervaring opgedaan hebben kunnen deelnemen aan de jeugdcompetitie. Er zijn thuis- en uitwedstrijden. De ene worden de zaterdagvoormiddag om 9u30 in zaal Recrean gespeeld. De andere zijn op verplaatsing naar Ronse, Deinze, Gent, Eeklo, Sint-Niklaas, Ninove, ... clubs in Oost-Vlaanderen. Ze worden ook op zaterdag gespeeld. Het aanvangsuur hangt af van de ontvangende ploeg. De jeugdvoorzitter bepaalt de ploegopstellingen en informeert de ouders.

VOOR INFO
Claudio Deroma
Vlaamse Ardennendreef 25
9700 Oudenaarde
0497/856734
cderom@gmail.com

Home   Nieuws   Ploegen   Jeugd   Historiek