Oktober... Het nieuwe competitieseizoen is gestart. Reeds het 65ste voor KTTC Meteor! We werden ook op het stadhuis ontvangen voor de huldiging van Meteor A en C. Je leest er alles over hieronder, alsook de oudere nieuwtjes...

07.10.2017
ONTVANGST STADHUIS


Op zaterdag 7 oktober 2017 werd KTTC Meteor op het stadhuis ontvangen voor de huldiging van onze A-ploeg voor de titel in tweede provinciale en de promotie naar eerste provinciale en voor de promotie van vierde naar derde provinciale van onze C-ploeg. Een twintigtal meteorspelers was hierop aanwezig.
We werden verwelkomd door de burgemeester, twee schepenen en een gemeenteraadslid. De burgemeester nam het woord, in afwezigheid van de schepen van sport die verontschuldigd was. Daarna bedankte onze voorzitter het stadsbestuur voor de uitnodiging. De beide ploegkapiteins, Jochen voor de A-ploeg en André voor de C-ploeg mochten een trofee in handen nemen, waarna nog een tijdje nagekaart werd bij enkele Adriaen Brouwers (niet de schilder).
We sloten af met een gegidst bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen en een laatste drankje aldaar.

07.09.2017
HET NIEUWE COMPETITIESEIZOEN


K.T.T.C. Meteor Oudenaarde start zijn vijfenzestigste seizoen in competitie. Net als vorig seizoen treden we aan met 5 herenploegen, 2 veteranenploegen en 1 jeugdploeg.

Onze A-ploeg speelde kampioen in tweede provinciale en neemt terug zijn oude plaats in in eerste provinciale. Hans Moreels verhuisde naar de andere zijde van de wereld, doch onze ex-speler Marijn Waeyenbergh komt terug om onze A-ploeg te versterken.

Meteor B ambieert een plaats in de subtop in derde provinciale, hopelijk met promotie naar tweede provinciale. Ook onze C-ploeg heeft zijn plaats in derde provinciale terug ingenomen, doch voor hen staat het gevecht om het behoud op het programma, want met 3 D4- en 2 D6-spelers behoort Meteor C op papier tot de zwakste ploegen. Meteor D treedt opnieuw in vierde provinciale aan. Een plaats halverwege het klassement behoort tot de mogelijkheden. Evenals voor de E-ploeg in vijfde provinciale.

In de jeugdcompetitie zullen dit seizoen meer NG-spelers aantreden. Grote ambities zijn er niet. Veel bijleren is de bedoeling.

Bij de veteranen behoort de titel tot de mogelijkheden van onze A-ploeg. De B-ploeg zou puntjes kunnen sprokkelen tegen de zwakste ploegen in hun reeks...

18.08.2017
CLUBCRITERIUM EN BARBECUE


Voor het clubcriterium noteerden we slechts 13 inschrijvingen, zowat de helft van het gebruikelijke aantal en dus een absoluut dieptepunt. 3 deelnemers traden voor de C-reeks aan, zodat ze elkaar 2 maal moesten bekampen. De eerste maal won Bram met 3-2 en 12-10 in de beslissende set van Frederik, doch de tweede maal maakte Frederik het af met 3-0, zodat hij de beker mee naar huis mocht nemen.
In de D-reeks waren ze met 5 en het bleef spannend tot het einde. Slechts 1 van de 10 wedstrijden werd in 3 sets beslecht. Even zag het er zelfs naar uit dat alle 5 spelers ex-aequo zouden eindigen met elk 2 overwinningen, maar uiteindelijk haalde Claude het met 3 overwinningen. De E-reeks telde ook 5 deelnemers. Hier haalde Matthias Van Damme het voor Timothy. Ze hadden elk 3 overwinningen, zodat de onderlinge wedstrijd de doorslag gaf. Matthias won die nipt met 13-11, 11-9, 9-11, 8-11, 11-8.

's Avonds sloten 25 leden en partners de dag gezellig af met een heerlijke barbecue: sangria, een uitgebreid vleesassortiment deskundig door Timothy gegrild, een lekkere saladbar, wijn, bier en frisdrank... De avond kon niet stuk! :-)

Foto: van links naar rechts: Frederik Flamand, Joachim Naessens, Claude Vanderdonckt, Luc Veys en Matthias Van Damme.

01.08.2017
ZOMERKAMPIOENSCHAP


Het zomerkampioenschap, 10 wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling, kon dit jaar, met een gemiddelde opkomst van 12 spelers, zeker geen succes genoemd worde. En dit ondanks de "mildere" handicaptabel. De spanning was er ook vlug uit. Luc Veys won de eerste 3 tornooien, was finalist op het vierde en halve finalist op het vijfde tornooi. Met 17 punten voorsprong op de tweede Joachim Naessens en een lager individueel klassement in de tweede ronde kon hem nog weinig gebeuren. Joachim Naessens bleef zijn lang naaste belager, mede door 2 tornooioverwinningen. Doch een zwak laatste tornooi deed hem uiteindelijk de tweede plaats verliezen ten voordele van Olaf Vermeulen. Dit is de eindstand: Luc Veys (78 punten), Olaf Vermeulen (62), Joachim Naessens (60), Filip Cnudde (53),...

13.05.2017
CLUBKAMPIOENSCHAP EN BOWLINGAVOND MET STONEGRILL


18 leden namen aan ons jaarlijks clubkampioenschap (met rechtstreekse uitschakeling) deel. In de eerste ronden werd geen enkele verrassing genoteerd. Het was wachten tot de kwartfinales waar Matthias Goethals in een vijfsetter de maat nam van Luk Delboo, en waar Olaf Vermeulen met 3-1 won van Jochen Naessens. In de halve finales haalde Bram Gevaert het nipt van Matthias Goethals met 11-9 in de vijfde en beslissende set, en won Steve Deboever met 3-1 van Olaf Vermeulen. In de finale tenslotte, walste Bram Gevaert zonder problemen over Steve Deboever en haalde zo voor het vierde opeenvolgende jaar de wisselbeker binnen.

In de hoop meer volk aan te trekken vervingen we de spaghettiavond die traditioneel op het clubkampioenschap volgt door een bowlingavond met stone grill. De prijs viel heel goed mee, daar de club zowat de helft van de kost op zich nam. Maar met slechts 19 deelnemers, partners inbegrepen, kon het niet echt een succes genoemd worden. Het werd evenwel een gezellige avond, en dus zeker voor herhaling vatbaar!

07.05.2017
RESULTATEN COMPETITIESEIZOEN 2016-2017


Onze A-ploeg (2de provinciale) slaagde erin om de titel te behalen en te promoveren zodat ze volgend seizoen opnieuw in de hoogste provinciale afdeling kunnen aantreden. De beslissing viel in de slotwedstrijd, met een 11-5 overwinning tegen Sint-Pauwels C.

Meteor B (3de provinciale) eindigde op de zesde plaats. De reeks was merkelijk zwaarder dan vorig seizoen. Geen enkele speler haalde 70 % aan overwinningen en twee van hen niet eens de helft. Daarmee dwingt men uiteraard geen promotie af. Jammer!

De C-ploeg (4de provinciale) degradeerde vorig jaar van derde naar vierde provinciale en startte dit seizoen met promotieambities. Twee ploegen, met name Melsele B en Madelon D, bleken te sterk. Zij werden verdiend eerste en tweede in de eindstand. Voor de rest reed Meteor C een bijna foutloos parcours, met een derde plaats als resultaat. De ploeg nam bijgevolg deel aan de eindronde en werd uiteindelijk geselecteerd voor promotie naar 3de provinciale.

Meteor D (4de provinciale) zette, dankzij de individuele sterkte van de spelers, een schitterend resultaat neer, ver van alle degradatiezorgen.

De E-ploeg (5de provinciale) speelde eveneens een sterk seizoen en eindigde zesde.

Onze jeugdploeg trad in de hoogste reeks op, doch gaven we aan 12 spelers de kans om competitie-ervaring op te doen. Voor sommigen was het niveau uiteraard te hoog. De ploeg strandde op een 9de plaats.

De Veteranen A startten met promotieambities, maar botsten op een paar te sterke tegenstrevers. Uiteindelijk werden ze toch nog tweede. En bij de Veteranen B kwamen alle 40-plussers aan bod, met wisselende uitslagen als resultaat.

4&5.03.2017
FEESTWEEKEND!


Het feestweekend was met bijna 300 gasten op het eetfestijn en 37 inschrijvingen voor de quiz een succes! Wij danken alle aanwezigen voor hun steun en, euh... aanwezigheid. :-)

Stardust, de quiz-winnaar, haalde 138 van de 152 punten, op de voet gevolgd door Nievo Nihiel (138) en Ouden Belgen (136). Proficiat! De Elementaire Yet's* (133), Bedweters (133), Vuile Kletsers (131), Zoobidoobie (129), Arthritic Monkees (127), Gastspelers (126) en 4Hand (125) vervolledigen de Top 10.

31.12.2016
EERSTE SEIZOENSHELFT


KTTC Meteor heeft een schitterende eerste seizoenshelft achter de rug: de 5 herenploegen staan alle bij de eerste 5 in hun reeks! Het degradatiemonster is dus ver weg. Wij wensen jullie ook het allerbeste voor 2017!

19.11.2016
KAAS EN WIJNAVOND


Het was weer culinair verzamelen geblazen in feestzaal "Den Bascuul" te Ename, waar de 16de Kaas & Wijnavond van onze club plaatsvond. De zowat 100 gasten genoten er uitgebreid van heerlijke kazen, zowel zachte als hardere. En ook de wijn en de verschillende biersoorten konden op veel bijval rekenen.

21.08.2016
HET NIEUWE COMPETITIESEIZOEN


We treden opnieuw in de Oost-Vlaamse provinciale competitie aan met 5 seniorenploegen, 2 veteranenploegen en 1 jeugdploeg. De senioren tellen 5 spelers per ploeg, die gedurende de hele competitie zullen roteren. Voor de veteranen- en jeugdploegen zijn er meer spelers beschikbaar en zal getracht worden iedereen aan zijn trekken te laten komen.

Onze A-ploeg miste in de slotwedstrijd van vorig seizoen de promotie naar eerste provinciale en kan een nieuwe poging hiertoe ondernemen in tweede provinciale. Onze B-ploeg eindigde toen knap vierde in derde provinciale en kan starten met promotie-ambities, al lijkt de reeks merkelijk zwaarder te zijn dan vorig seizoen. Onze C-ploeg degradeerde van derde naar vierde provinciale. Terug naar derde wordt dus het doel. Meteor D start opnieuw in vierde provinciale en zal, net als vorig seizoen, moeten knokken om er het behoud te verzekeren. De E-ploeg, tenslotte, speelt in vijfde provinciale met vooral E6-spelers en niet-geklasseerden. Voor hen is deelnemen belangrijker dan winnen.

De seniorencompetitie start op dinsdag 13 september. De E-ploeg speelt in een reeks van 11 ploegen, de andere elk in reeksen van 12.

Er werd besloten om slechts één jeugdploeg in te schrijven en de beste spelers daarin te laten roteren, zo kunnen de anderen meer trainen en volgend jaar ook aantreden. De jeugdploeg betwist zijn eerste wedstrijd op zaterdag 3 september en speelt in een reeks van 10 ploegen.

Voor onze 2 veteranenploegen hebben we een 15-tal spelers. In de A-ploeg, die met titel-ambities start, zal worden geroteerd met de D-spelers. In de B-ploeg treden de E-spelers en niet-geklasseerden aan. Beide zitten in een reeks van 7 ploegen. De A-ploeg zet het seizoen in op 30 augustus.

20.08.2016
CLUBCRITERIUM EN BARBECUE


Voor het clubcriterium noteerden we 21 inschrijvingen. Iedereen speelde tegen iedereen in zijn reeks (C, D en E/NG), wat het tornooi zeer interessant maakte.
De niet-geklasseerden waren slechts met 2 en mochten dus ook tegen de E-spelers aantreden, zodat zij toch 9 wedstrijden betwistten. Ruben Comhaire won de wedstrijd voor de beker van de niet-geklasseerden tegen Mathiz De Raedt.
8 E-spelers bekampten elkaar voor hun beker. Claudio won zijn eerste wedstrijd tegen Benny met de hakken over de sloot : 14-12 in de belle. Daarna reed hij een foutloos parcours met enkel een moeilijke vijfsetter tegen Patrick. Hij haalde het voor Timothy en Luca.
Voor de D-reeks kwamen er 7 deelnemers opdagen. Het duurde tot de allerlaatste wedstrijd voor de uiteindelijke winnaar bekend werd. Marc V won in een vijfsetter van Dirk. Hierdoor haalde Matthias G de meeste punten en kon hij de beker mee naar huis nemen, voor Marc V en Dirk.
De 4 deelnemers in de C-reeks dienden twee maal tegen elkaar te spelen, omdat ze met zo weinig waren. Clubkampioen Bram bewees die titel waardig te zijn en zette ook het criterium op zijn palmares door al zijn wedstrijden te winnen. Tweede en derde werden Frederik en Hans M.

's Avonds was het, naar jaarlijkse gewoonte, barbecue, waarop alle spelers met hun gezin welkom zijn. We waren met 31 en het was, zoals altijd, lekker en best gezellig!

Foto: van links naar rechts: Joachim Naessens, Matthias Goethals, Bram Gevaert en Claudio Deroma.

27.07.2016
ZOMERKAMPIOENSCHAP


Het jaarlijkse zomerkampioenschap is ten einde. Het werd elke dinsdagavond van mei en juli gespeeld. In totaal 10 tornooien met rechtstreekse uitschakeling, waarbij de verdiende punten telkens worden opgeteld. Het blijft meestal spannend tot het einde, want er wordt met handicap gespeeld.

Joachim Naessens heeft deze editie echter overtuigend gewonnen met 6 finaleplaatsen en als climax 3 overwinningen in de laatste 3 tornooien. Hij behaalde 78 punten. Matthias Goethals en Claude Vanderdonckt vervolledigen de top 3 met respectievelijk 64 en 55 punten. De winnaar wordt op onze jaarlijkse barbecue gevierd.

16.05.2016
DE NIEUWE WEBSITE STAAT ONLINE !


30.04.2016
CLUBKAMPIOENSCHAP EN SPAGHETTI-AVOND


17 leden namen deel aan het jaarlijkse clubkampioenschap, gespeeld met rechtstreekse uitschakeling. Matthias Goethals en Olaf Vermeulen verloren de halve finales, waarna Bram Gevaert de finale tegen Hans Moreels overtuigend won. Hij kreeg de wisselbeker 's avonds tijdens het aperitief (alweer) in handen. Stilaan een gewoonte, hij was de vorige jaren ook clubkampioen!

Het spaghetti-festijn die er traditiegetrouw op volgde, en waar alle leden en hun partners op uitgenodigd waren, duurde tot in de late uurtjes...

Foto: finale tussen Bram Gevaert (links) en Hans Moreels (rechts) met scheidsrechter André Gosseye.

27.04.2016
RESULTATEN COMPETITIESEIZOEN 2015-2016


De grootste betrachting van dit seizoen was de A-ploeg terug in eerste provinciale te brengen. We waren er heel dicht bij: de slotwedstrijd winnen tegen Ronse A volstond om de promotie waar te maken. Deze tegenstander bleek echter te sterk en bij een 4-8-stand was de titelkans reeds verkeken. Meer nog, Temse A ging ook nog in extremis onze A-ploeg voorbij in de stand, zodat ze slechts derde werden.

De B-ploeg trad aan in derde provinciale B en behaalde daar, ondanks soms mindere individuele prestaties, toch nog een mooie vierde plaats. Veel punten in het klassement werden nipt behaald: 4 wedstrijden eindigden op een gelijkspel en 7 wedstrijden werden met nipte 9-7 cijfers gewonnen.

De C-ploeg kon het behoud in derde provinciale niet verzekeren. Na vorig jaar nog nipt opgevist te zijn als derde reserve, kwamen ze nu 5 punten tekort. Jammer, maar het verschil met de rechtstreekse tegenstrevers was wel redelijk groot. Geen enkele wedstrijd werd met 9-7 verloren en slechts 2 maal werd gelijkgespeeld. Geen enkele basisspeler won de helft van zijn wedstrijden, wat wel de grootste reden was van het falen.

Ook Meteor D vocht tot de slotwedstrijd voor het behoud. De laatste dag moest nog minstens een punt behaald worden tegen Ronse, dat gelukkig het zeer zwakke broertje uit de reeks was. Door de winst eindigde onze D-ploeg in extremis op de achtste plaats.

Onze E-ploeg had dikwijls problemen om aan een volledige ploeg te geraken. Uiteindelijk werden vier wedstrijden gewonnen en één maal gelijkgespeeld, doch meer dan een laatste plaats zat er niet in.

Bij de jeugd stond de A-ploeg halverwege de competitie op een prachtige tweede plaats, maar kwetsuren deden kostelijke punten verloren gaan, zodat ze met een verdienstelijke vijfde plaats vrede moesten nemen. De B-ploeg bleef steken op 4 overwinningen en een negende plaats. Vooral de negen 10-0 nederlagen wegen zwaar door.

Bij de veteranen eindigde de A-ploeg op een derde plaats en de B-ploeg op een vijfde plaats.
Home   Nieuws   Ploegen   Jeugd   Historiek

KTTC METEOR OUDENAARDE